fbpx

S-a stins din viață un fost deputat și ministru al Educației: „Și-a dăruit întreaga ființă sistemului”

Ilie Vancea, fostul ministru al Educației, ex-ambasador al Republicii Moldova în Belarus, și ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației (MECC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul funcționar a absolvit Universitatea de Stat din Moldova în anul 1976 și a activat în calitate de profesor de istorie, șef al Direcției raionale de învățământ Leova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă, ambasador al Republicii Moldova în Belarus, dar și director al Agenţiei pentru protecţia moralităţii etc.

În perioada noiembrie 2000 – 2002, Vancea a deținut funcția de ministru al Educației. Începând cu anul 2012 acesta a activat în calitate de prorector al Institutului de Formare Continuă

„A părăsit această lume un om care și-a dăruit întreaga ființă sistemului educațional din Republica Moldova. Ne exprimăm regretul profund și transmitem condoleanțe pentru cei apropiați. Lumină lină și pace veșnică”, se arată în mesajul MECC.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button