fbpx

S-a stins din viață cunoscutul jurnalist și scriitor Efim Josanu

Jurnalistul și scriitorul Efim Josanu a trecut în neființă. Conducerea Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova”, acolo unde acesta a activat, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut.

„Efim Josanu și-a dedicat întreaga viață jurnalismului, activitatea sa la Televiziune Națională fiind una prodigioasă în redobândirea libertății de expresie și formarea unor noi generații de jurnaliști.

Efim Josanu s-a aflat printre promotorii emisiunii „Mesager” de la Televiziunea Națională, fiind redactor-șef al Departamentului Actualități în anii de renaștere națională”, se arată în mesajul publicat de trm.md.

Efim Josanu și-a dedicat ultimii ani din viață în exclusivitate jurnalismului din domeniul sportului, pasiunea sa pe durata întregii vieți, organizând și desfășurând campanii de promovare a sportului în localitățile din Republica Moldova.

În ultimul an de viață, Efim Josanu a realizat, în cadrul studioului „Telefilm-Chișinău”, documentarul „Eu, Filimon Boghiu”, un film despre realitatea cruntă, soarta unui martir al neamului.

Efim Josanu a fost membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova (1973) și al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2005), președinte de onoare al Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova (din 2001), membru al Biroului Comitetului de sport al Consiliului Europei (Strasbourg, 1999-2001), membru al Comisiei Olimpice Europene (1998-2001). În 1996, Efim Josanu a fost distins cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button