fbpx

S-a pornit în Uniunea Europeană, dar a rămas blocat în Republica Moldova. Isprava unui turc, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat

Un cetățean al Turciei este cercetat penal pentru tentativa trecerii frontierei de stat. Bărbatul a fost reținut în urma unei conlucrări dintre polițiștii de frontieră și un bărbat din satul Vadul lui Isac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a fost semnalat marși, 27 decembrie, iar angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au fost alertați despre prezența unei persoane străine în localitatea Vadul lui Isac. Mai exact, un moldovean a adăpostit bărbatul la el acasă, după ce ultimul i-a cerut ajutorul.

Deoarece vorbea o limbă străină și nici acte nu deținea, a fost chemată Poliția de Frontieră. La fața locului a fost identificat un bărbat de 37 de ani, iar din discuții s-a aflat că este cetățean turc. Acest fapt fiind confirmat ulterior în urma verificărilor suplimentare.

În declarații, bărbatul a susținut că intenționa să traverseze înot frontiera moldo-română, pentru a ajunge unul din statele Uniunii Europene. Totodată, în rezultatul cercetărilor a fost stabilit că cetățeanul ar fi intrat legal în Republica Moldova, în data de 24 decembrie curent.

Tot în aceeași zi, bănuitul s-ar fi prezentat la ieșirea din țară, în punctul de trecere Cahul, nefiindu-i însă autorizată trecerea, pe motiv că nu deținea actele de călătorie necesare. După două zile, ar fi părăsit în grabă un hotel din Cahul, unde și i-au rămas toate actele personale.

În baza celor constatate, cetățeanul turc a fost reținut și transmis reprezentanților Secției Sud a Biroului Migrație și Azil, fiind plasat temporar la Centrul de cazare pentru străini până la primirea unei decizii.

Ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD cercetează cazul, urmând a fi întreprinse acțiuni procesuale în vederea stabilirii circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanei, conform art. 362, al.1 Cod Penal al RM.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button