fbpx

România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipa de fotbal a României a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic. La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu au făcut un meci grozav, au fost dominaţi categoric în repriza secundă, însă au fost aproape perfecţi în apărare, scrie Agerpres.

Prima oportunitate a partidei i-a aparţinut fundaşului Paşcanu (8), care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. La puţin timp după aceea, hondurienii au avut şi ei o situaţie bună, dar Aioani a prins mingea expediată de Rivas de la circa 25 de metri (8).

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la şutul lui Pineda de la 16 metri (10), însă nu a avut emoţii la balonul expediat de Benguche (22).

România a reuşit să se apropie de poarta adversă prin Ganea (33), al cărui şut a fost deviat în corner.

Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, după o eroare a lui Marin (39), când Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiţă a respins din faţa porţii goale.

Finalul primei reprize a aparţinut tricolorilor. Raţiu a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat periculos pe lângă poartă (42). România a deschis scorul la ultima faze a primei părţi: Ciobanu a executat un corner cu efect la colţul scurt, iar fundaşul Oliva a deviat mingea în propria poartă (45+1).

Latino-americanii au controlat jocul şi au căutat breşe în apărarea supraaglomerată condusă de Paşcanu şi Ghiţă, însă acestea nu au fost multe. Reyes a trimis două şuturi de la circa 20 de metri (64, 66), dar Aioani l-a respins pe primul, iar al doilea a fost blocat de Paşcanu.

În min. 67, România a ratat şansa de a tranşa soarta partidei, Perello apărând şutul lui Sefer. Rapidistul a expediat primul şut pe poartă al echipei noastre. Tot el a fost periculos în min. 86, dar şutul său din careu nu i-a dat emoţii lui Perello.

Hondurasul a mai avut două şanse bune, prin Reyes (83), care a reluat peste poartă din careu o centrare de pe stânga, şi o reluare la colţul scurt a lui Martinez (90), la centrarea lui Decas.

Articole asemănătoare

Back to top button