fbpx

Republica Moldova va adera la Programul UE pentru climă și mediu

Republica Moldova va adera la Programul UE pentru climă și mediu. Anunțul a fost făcut de comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care se află într-o vizită la Chișinău în perioada 25 – 26 noiembrie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul european a ținut un discurs la Parlament în care a relatat că, „odată cu implicarea conducerii și a poporului, Moldova va deveni parte a Uniunii Europene”. Acesta condamnă „agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”

„Rusia transformă aprovizionarea cu energie într-un element de șantaj al Europei. Nu ar trebui să ne fie frică de acest șantaj. Vreau să vă asigur că prietenul la nevoie se cunoaște. Pentru Moldova acest prieten este UE. Unul dintre motivele vizetei mele este să inaugurez un pas mic dar simbolic spre integrarea Moldovei în familia UE – semnarea aderării țării la programul UE pentru climă și Mediu, numit LIFE”, a declarat oficialul european.

„A fi parte a lumii libere a UE înseamnă o viață bună și sigură pentru cetățenii noștri, dar și eforturi din partea noastră de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, a de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, de a moderniza țara, de  a întări instituțiile și de a avea grijă de mediu.

Pentru că avem cu toții o singură casă – planeta noastră. Dacă nu vom avea grijă de ea, nici o altă reformă nu va fi suficient pentru ca, copiii noștri să crească într-un mediu sănătos. Mediul este o responsabilitate comună. Fenomenele meteorologice extreme confirmă că trăim în perioada unor schimbări climatice semnificative, care ne afectează viața și ne pun viitorul în pericol”, a declarat la rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Articole asemănătoare

Back to top button