fbpx

Reprezentantul FMI în Moldova condamnă legile controversate votate recent. „Amenință serios stabilitatea financiară”

Reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) în Moldova condamnă legile controversate votate și promulgate recent. Rodgers Chawani afirmă că acestea amenință serios stabilitatea financiară a țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul declară că economia țării este, și fără aceste prevederi, afectată de criza provocată de pandemie. Așadar, FMI va acorda sprijin financiar Moldovei doar dacă va exista un angajament fără echivoc al autorităților de a asigura ireversibilitatea progresului atins până acum, precum și un sprijin politic larg pentru agenda ambițioasă privind guvernarea și reformele instituționale, convenită cu misiunea FMI pe parcursul acestui an.

Precizăm că, anterior, și Banca Națională anunța că anularea legii „miliardului furat” ar putea compromite grav relațiile cu Fondul Monetar Internațional, care este îngrijorat de faptul modificările legislative riscă să submineze eforturile de reabilitare a sistemului financiar al Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

FMI, îngrijorat de propunerea de anulare a legii care pune miliardul pe umerii cetățenilor: Inversează reformele susținute în programul anterior

Articole asemănătoare

Back to top button