fbpx

Reprezentanții Ambasadei Ucrainei nu au venit la audierile parlamentare privind răpirea lui Ceaus

Reprezentanți Ambasadei Ucrainei nu a venit la audierile privind răpirea lui Ceaus, desfășurate de Comisia creată în Legislativ. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Vasile Năstase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul susține că nu se cunoaște motivul absenței diplomaților vizați. El afirmă că se va solicita repetat întrevedere cu reprezentanții misiunii diplomatice.

Acesta a precizat că ședințele Comisiei parlamentare care investighează circumstanțele răpirii fostului judecător ucrainean sunt închise, deoarece cazul este unul special. De asemenea, parlamentarul a punctat că ministrul interimar de Interne a fost audiat marți.

Totodată, șeful Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal și unul dintre paznicii lui Nicolae Ceaus au fost invitați la discuții cu deputații. Ultimul a relatat ce s-a întâmplat nemijlocit în ziua incidentului.

Comisia urmează să audieze și reprezentanții altor instituții ale statului. Năstase a conchis că există o anchetă în derulare, operată de Procuratura Republicii Moldova, iar parlamentarii nu pot substitui activitatea ofițerilor.

Amintim că, fost judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit dintr-o curte din centrul capitalei la începutul lunii aprilie. Ulterior, Pavel Voicu anunța că au fost stabilite persoanele care ar fi săvârșit crima, dar unele dintre ele au părăsit deja țara, iar în spațiul public se vehicula că totul ar fi fost organizat de serviciile speciale din țara vecină.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button