fbpx

Renumărarea voturilor de la parlamentare: CC a respins solicitarea Partidului Noua Opțiune Istorică

Curtea Constituțională (CC) a respins solicitarea Partidului „Noua Opțiune Istorică”, care cerea renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Contestația formațiunii a fost anexată de Comisia Electorală Centrală (CEC) la sesizarea referitoare la confirmarea rezultatelor scrutinului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Menționăm că, 16 iulie curent, Partidul „Noua Opțiune Istorică” a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care a solicitat constatarea fraudării rezultatelor alegerilor, renumărarea buletinelor de vot și anularea rezultatelor.

„Cu privire la prima și la a treia solicitare a Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”, Curtea se va pronunța prin hotărârea de confirmare sau de infirmare a legalității alegerilor”, transmite Înalta Curte, potrivit ZDG.

CC a anunțat că vineri, 23 iulie curent, va avea loc ședința referitoare la adresarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși.

CEC a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, la care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritatea absolută în Parlamentul de la Chișinău.

Potrivit Codului Electoral, în termen de 5 zile după primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, CC confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor. Concomitent, Curtea Constituţională validează mandatele deputaţilor aleşi şi confirmă listele candidaţilor supleanţi.

Potrivit CEC, PAS a obținut 52,80%, mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, PAS va avea 63 de mandat, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar PP ȘOR – 6 mandate.

Articole asemănătoare

Back to top button