fbpx

Reniță, despre spălările de bani din Bahamas: ANI și Procuratura își declină responsabilitățile

Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) și Procuratura și-ar declina responsabilitățile și s-ar eschiva de la îndeplinirea lor, susține deputatul Iurie Reniță. În cadrul unui briefing, acesta a precizat că a primit recent răspuns de la Procuratura Anticorupție referitor la nedeclararea unor împrumuturi în valoare de 6,5 milioane și 0,5 milioane de lei de Vasile Bolea și Corneliu Furculiță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Reniță, ANI a remis documentele Procuraturii Anticorupție. Recent, instituția i-a comunicat că a transmis dosarul către Autoritatea Națională pentru Integritate. Potrivit alesului poporului, acest „ping-pong” s-ar realiza deoarece persoanele vizate fac parte din cercul apropiat al lui Igor Dodon.

În context, Reniță a declarat că se va adresa Consiliului Superior al Procuraturii pentru a investiga aceste acțiuni. În același timp, alesul poporului anunță că în scurt timp va reveni împreună cu Octavian Țîcu, la sesizarea instituțiilor competente referitor la spălarea de bani din 2016, prin Bahamas, pentru presupusa finanțare a campaniei electorale a lui Igor Dodon.

Precizăm că, în perioada electorală din septembrie 2016, RISE Moldova a publicat o investigație care arăta că mai mulți membri ai PSRM ar avea afaceri cu o companie offshore din Bahamas, cu legături în Rusia. Miza reprezenta un transfer de peste 30 de milioane de lei, iar banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media.

Citește și: doc, video | Reniță și Țîcu au prezentat „noi probe cu implicarea socialiștilor în operațiunea Bahamas”

Articole asemănătoare

Back to top button