fbpx

Reacția MAEIE după declarația Marii Britanii privind echiparea R. Moldova „conform standardului NATO”

Ministerul Afacerilor Externe a comentat declarația Marii Britanii precum că R. Moldova trebuie „echipată conform standardului NATO”. Potrivit autorităților de la Chișinău, țara noastră are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Scopul acestui dialog ține atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cât și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate. Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național.

Autoritățile Republicii Moldova promovează o agendă transparentă, bine cunoscută cetățenilor și partenerilor noștri. Totodată, ținem să reamintim faptul că cooperarea noastră cu NATO se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP). Unul din elementele centrale ale acestui parteneriat ține de importanța respectării principiului neutralității constituționale a țării noastre de toți actorii vizați”, comunică MAEIE.

Amintim că, săptămâna trecută, ministra britanică de Externe Liz Truss a declarat că aliații NATO discută problema ca nu numai Ucraina, ci și Republica Moldova să fie înarmată conform standardelor alianței. Truss a răspuns afirmativ la întrebarea dacă presupusa amenințare militară a Rusiei la adresa Moldovei a fost motivul pentru aceasta.

Ulterior, Rusia a venit cu o reacție la acest subiect și a declarat că va urmări cu atenție reacțiile autorităților de la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button