fbpx

Reacția lui Codreanu după ce fosta directoare a unei grădinițe a sesizat Președinția: A uitat că tolera maltratarea copiilor

După ce, ieri, o fostă directoare a Grădiniței nr. 177 din capitală a sesizat Președinția, pentru a dezvălui că micuții din instituție ar fi mâncat produse alterate, Ruslan Codreanu – fostul primar interimar al municipiului, a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Referitor la directoarea de grădiniță demisă care s-a plâns la Președinție de mâncarea alterată, a uitat că a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani. Există un raport întreg la acest subiect.

Pentru nimeni nu este secret că prima chestie de care am început să mă ocup, în calitatea mea de viceprimar este educația. Din păcate, și ca viceprimar, și ca primar interimar nu a fost ușor și multe nu au ținut de competența mea, iar pe parcursul acestui timp am făcut interpelări și la Guvern, și la CNA, și la Procuratură”, a comentat el.

Fostul edil al Chișinăului, în context, a venit cu câteva propuneri către Președinție:

„1. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

2. Am sezisat și scris și la guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ȘI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus.

Și pe final, vreau să vă aduc aminte că șefa de educație de la Ciocana a fost demisă, exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie,

Sunt curios fosta directoare de la Lăstăraș la cine din funcționari se va duce în audiență și sub ce justificare?”, a scris Codreanu.

Amintim că, ieri, o fostă directoare a Grădiniței nr. 177, din sectorul Ciocana al capitalei, a sesizat Președinția cu puțin timp în urmă, dezvăluind că, în instituția în care a activat, copii ar fi hrăniți cu produse alterate, și anume:  pește infestat cu viermi, carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine – cu mazut și elemente metalice.

Articole asemănătoare

Back to top button