fbpx

Reacția lui Ceban după ce primarul Constanței a anulat evenimentul de „înfrățire”: „Singur cânt, singur dansez. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există”

„Singur cânt, singur dansez” – aceasta este reacția edilului capitalei Ion Ceban după ce primarul regiunii Constanța, România, a anulat evenimentul de „înfrățire” al celor două municipii. Primarul Chișinăului a scris pe pagina sa de Facebook că „amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”, a adăugat Ceban în mesajul său.

Amintim că Primaria din Constanța a anunțat luni o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două adminstrații, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă și în urma căreia sunt de așteptat evenimente culturale comune, sprijin economic, vizite oficiale ale delegațiilor celor două administrații, alte activități comune etc.

Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor.

„Decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, se arată în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button