fbpx

R. Moldova va primi din partea UE un ajutor în valoare de 745 de milioane de lei. Pentru ce vor fi folosiți banii

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil, în valoare de circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma de bani face parte din Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, pe pagina de Facebook.

Potrivit Maiei Sandu, sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări.

„Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării.

Banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea COVID-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a scris Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button