fbpx

R. Moldova va primi din partea Poloniei un credit fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro

R. Moldova va primi din partea Poloniei un credit fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, susținut luni, 21 martie, de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Maia Sandu a reiterat numărul mare de refugiați de ucraineni care au tranzitat sau au ales să rămână în Republica Moldova. Șefa statului a menționat și că Polonia găzduiește acum cel mai mare număr de refugiați ucraineni – peste două milioane de oameni.

În cadrul briefingului, Maia Sandu a apreciat relațiile de prietenie și cooperare dintre ața noastră și Polonia.

La rândul său, Andrzej Duda a vorbit despre situația grea în care s-a pomenit Republica Moldova, fiind la graniță cu Ucraina – țară atacată de Federația Rusă. Acesta a anunțat despre acordarea unui credit fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro.

„Voi vorbi personal cu liderii UE ca piețele UE să fie deschise pentru exportatorii moldoveni. Voi sprijini pentru ca Moldova să obțină statutul de stare candidată și ulterior de țară membră a UE. Sunt timpuri dificile, sunt foarte multe temeri”, a declarat președintele Poloniei.

Articole asemănătoare

Back to top button