fbpx

R. Moldova, invitată la reuniunea ministerială NATO. Războiul din Ucraina – subiect principal

Republica Moldova a fost invitată să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre ale NATO. Aceasta va fi găzduită de București în 29 şi 30 noiembrie. Agenda discuțiilor va cuprinde subiectul războiului din Ucraina, dar și explozia rachetelor rusești din Polonia și atentatul terorist din 13 noiembrie, din Istanbul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este extrem de important în actualul context de securitate foarte fragil, generat de invazia Rusiei împotriva Ucrainei. Al treilea element pe care vreau să îl menţionez este acela că România a fost de la început un susţinător al integrităţii teritoriale şi al suveranităţii Ucrainei, lucru recunoscut de către toţi Aliaţii, iar faptul că această reuniune are loc în România evidenţiază inclusiv acest sprijin pe care România îl acordă Ucrainei”, a declarat ambasadorul român la NATO, Dan Neculăescu, potrivit Digi24.

În egală măsură, reuniunea de la Bucureşti a miniştrilor de externe din NATO – prima de acest fel organizată în România – are o importanţă aparte ca bornă între Summitul de la Madrid şi viitorul Summit de la Vilnius.

Reuniunea miniştrilor de externe din 29 și 30 noiembrie este prima de acest fel organizată în Romania. Ea va cuprinde patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

Pe lângă Republica Moldova, au mai primit invitație de participare Ucraina, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia.

Articole asemănătoare

Back to top button