fbpx

doc | Purtarea măștilor devine obligatorie și pe stradă în Chișinău. Noile restricții care intră în vigoare în capitală

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul mun. Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Retricțiile au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în ședința sa de vineri.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorități constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Astfel, comisiile intersectoriale, în comun cu Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor efectua verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport etc., în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.).

Pledez pentru purtarea măștilor, în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această măsură, dar sunt contra activității cluburilor de noapte, pe vreme de pandemie și sunt contra acelor agenți economici care nu întreprind măsurile necesare anti COVID„, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Municipalitatea va organiza consultări cu reprezentanții HoReCa din capitală, în scopul aprobării deciziilor raționale, în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu coronavirus.

De asemenea, CESPMC recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00, 7:30, 8:00, 8:30 și 9:00.

Hotărârea Nr. 27 din 20.11…. by Primăria Chișinău

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button