fbpx

Program de susținere financiară de 150 de milioane de euro, propus R. Moldova de Comisia Europeană. 30 de milioane – granturi nerambursabile

Comisia Europeană a propus astăzi, 4 ianuarie, un program de asistență financiară pentru R. Moldova, în mărime de 150 de milioane de euro. Pachetul are drept scop ajutarea capitalei de a ieși din criza financiară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din total, circa 30 de milioane de euro vor constitui granturi nerambursabile, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Restul – 120 de milioane – vor fi împrumuturi la dobânzi preferenţiale.

Potrivit sursei, alocarea banilor ar urma să fie „condiționată de îndeplinirea angajamentelor de politică menite să abordeze unele dintre cele mai presante probleme care afectează dezvoltarea economică”. Asta ar urma să se întâmple în următorii doi ani.

Paolo Gentiloni, Comisarul pentru Economie, a declarat că Comisia Europeană continuă să fie alături R. Moldova în vremurile mai dificile. Propunerea trebuie să fie aprobată de Parlamentul European şi de Consiliul UE şi ar urma să fie complementar cu noul acord încheiat de Moldova cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button