fbpx

Procurorul general va putea fi evaluat. Modificarea Legii Procuraturii, votată în a doua lectură

Parlamentul a votat în a doua lectură modificarea Legii Procuraturii. Astfel, șeful instituției va putea fi evaluat cel mult o dată pe an de o Comisie creată în acest sens, formată din cinci membri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre aceștia va fi propus de către președinte, unul de Ministerul Justiției, unul de către însuși procurorul general, unul de Consiliul Superior al Magistraturii și unul – de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Procesul poate fi inițiat la solicitare șefului statului sau a cel puțin trei membri ai Consiliului Superior al Procurori.

În cadrul procesului, procurorul general va primi calificative, de la excelent la nesatisfăcător. În cazul ultimului, CSP propune președintelui eliberarea din funcție a funcționarului.

În cea de-a doua lectură, au fost acceptate unele amendamente care vizează interimatul funcției de procuror general, potrivit Serviciului de presă al Legislativului. Noua redacție este necesară pentru a clarifica situația privind instituirea interimatului, oficialul vizat fiind numit prin decret al președintelui, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button