fbpx

Procurorul anticorupție, reținut săptămâna trecută, a fost trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă?

PA a trimis în judecată procurorul anticorupție, despre care instituția anunța pe 9 octombrie că a pretins și a primit suma de 1500 de euro în vederea adoptării unei hotărâri favorabile în cadrul urmăririi penale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au investigat și au calificat fapta ca fiind tentativă de escrocherie, cu folosirea situației de serviciu, așa cum acesta ar fi pretins bani pe o cauză penală care a fost deja clasată.

Potrivit legii, această faptă se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67.500 de lei sau cu închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la trei ani. Dosarul făptașului a fost trimis în judecată. Acesta își recunoaște vina și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Amintim că pe 7 octombrie, procurorul vizat ar fi invitat un petiționar polițist la Procuratura Anticorupţie, căruia i-a arătat materialele cauzei penale și i-a sugerat să-l sune după serviciu. În următoarea zi, aceștia s-au întâlnit lângă un local din sectorul Botanica al capitalei, unde procurorul ar fi primit bani în valoare de 1500 de euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului. Prin urmare, procurorul a fost reținut în flagrant delict și plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Articole asemănătoare

Back to top button