fbpx

Procuratura reia procedurile penale în privința lui Cavcaliuc. Sunt deschise două dosare pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”

Procuratura Generală a anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale, emise anterior de Procuratura Anticorupție în privința fostului șef-adjunct al IGP. Așadar, s-a dispus reluarea procesului penal, iar în două cazuri – deschiderea în privința lui Gheorghe Cavcaliuc a două dosare penale pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit materialelor, neregulile au fost constatate de Procuratura Generală în cadrul verificărilor proceselor penale pornite în baza sesizărilor depuse anterior la Procuratura Anticorupție și CNA, inclusiv de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA) și ex-șeful IGP.

SPIA a stabilit o serie de presupuse încălcări ale șefului-adjunct al IGP, care ar fi fost săvârșite în decursul anului 2015. Acesta este bănuit că ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, ar fi acordat grade speciale și concedii, chiar dacă nu ar fi avut împuterniciri în acest sens și ar fi prejudiciat statul în proporții deosebit de mari.

Chiar dacă ulterior angajații MAI au fost repuși în drepturi prin deciziile irevocabile ale instanțelor de judecată, fiecare fiind despăgubit cu sute de mii de lei, iar caracterul ilegal al acțiunilor șefului-adjunct al IGP ar fi fost confirmat, Procuratura Anticorupție a refuzat, în intervalul anilor 2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele. Așadar, Procuratura Generală a dispus reluarea investigațiilor pe aceste cazuri.

Gheorghe Cavcaliuc nu a comentat deocamdată informația anunțată de Procuratură.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button