fbpx

Procuratura municipiului Bălți îi aduce scuze publice lui Gheorghe Petic

Procuratura municipiului Bălți aduce scuze publice lui Gheorghe Petic, condamnat anterior la trei ani și șase luni de închisoare pentru un pretins viol și ulterior achitat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În legătură cu devenirea definitivă și irevocabilă a sentinței de achitare, pronunțate de Judecătoria Orhei, sediul Central, la 30 noiembrie 2021, ca urmare a renunțării integrale la învinuirea înaintată de către acuzatorul de stat, procurorul în Procuratura raionului Orhei, Vadim Machidon, din motivul, că fapta imputată nu întrunește elementele constitutive a infracțiunilor prevăzute de art.171 alin.(1) și art.179 alin.(2) din Codul penal, în temeiul prevederilor art.12 al Legii nr.1545 din 25.02.1998 privind modul de reparare a prejudiciului cauzat prin acțiunile ilicite ale organelor de urmărire penală, ale procuraturii și ale instanțelor judecătorești, aduc domnului Gheorghe Petic, scuze oficiale în numele statului din numele procurorilor și ofițerilor de urmărire penală care au instrumentat cauzele penale în privința Dumneavoastră”, se arată în nota emisă de Procuratură.

Amintim că cazul lui Gheorghe Petic, activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, locotenent-colonel în rezervă, a devenit unul dintre cele cu cea mai mare rezonanță din anul 2019.  După ce a făcut dezvăluiri despre schemele de contrabandă de la vamă, împotriva sa a fost deschis un dosar pentru viol. Au urmat nouă luni de închisoare și decizia Curții de Apel de a transmite cazul spre reexaminare. Ulterior, Petic a fost achitat.

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a publicat secvențe video despre care reprezentanții SIS susțin că au fost surprinse în momentul înscenării pretinsului viol de care a fost acuzat Gheorghe Petic.

Citește și: Gheorghe Petic ar fi fost abordat de soția lui Dorin Damir: „Am rugat-o să-i transmită să putrezească în pușcărie”

Articole asemănătoare

Back to top button