fbpx

Procesul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova a fost simplificat

Regulamentul cu privire la dobândirea cetățeniei Republicii Moldova s-a simplificat prin modul de organizare și desfășurare a examenelor de cunoaștere a limbii române și a Constituției. Această decizie a fost aprobată miercuri, 23 noiembrie, de către cabinetul de miniștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit documentului, candidații care au obținut 75 sau mai multe puncte din 100 la examenul de evaluare a competenței lingvistice, pentru obținerea dreptului de ședere permanentă în Republica Moldova, vor fi eliberați de la susținerea examenului de evaluare a gradului de cunoaștere a limbii române pentru dobândirea cetățeniei țării noastre. Totodată, pentru cele două categorii de solicitanți va fi posibilă organizarea examenului comun, diferit fiind doar baremul de promovare – nu mai puțin de 50 de puncte pentru permis de ședere permanentă și nu mai puțin de 75 de puncte pentru obținerea cetățeniei.

De asemenea, au fost elaborate modelele certificatelor, eliberate persoanelor care au promovat examenul și celor care atestă nivelul mediu de cunoaștere a limbii române. Cei care nu au promovat unul sau ambele examene, le pot repeta peste cel puțin trei luni din data desfășurării testului precedent.

Dosarul de participare la examen va fi depus la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din subordinea Ministerului Educației și Cercetării, responsabilă pentru organizarea testării.

Articole asemănătoare

Back to top button