fbpx

Primăria va anula autorizația de desființare a Hotelului Național

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent specialiștii din cadrul municipalității elaborează dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național, ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Astfel, ieșind în teren, specialiștii din cadrul Direcției generale arhitectură și relații funciare și ai Direcției transport public și căi de comunicație au depistat mai multe nereguli, inclusiv ce ține de amplasarea gardului pe drumul public și stoparea circulației rutiere, fără a avea vreun temei juridic.

Pentru aceste lucrări, dar și pentru sistarea circulației pe partea carosabilului, nu a fost emisă o dispoziție de către Primărie. În lipsa unei astfel de dispoziție, poliția trebuia să se implice imediat pentru a stopa încălcările comise.

Agenția de Supraveghere Tehnică urmează să verifice declarația de începere a lucrărilor și faptul dacă antreprenorul general deține proiect de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație.

În ceea ce privește revendicarea dreptului de proprietate asupra clădirii, Agenția Proprietății Publice, ar trebui să facă lumină în acest caz și să întreprindă măsurile de apărare a interesului Statului”, se arată într-un comunicat oficial.

Amintim că vineri, 20 mai, zona Hotelului Național a fost încercuită cu un gard, iar clădirea edificiului din centrul capitalei ar fi urmat să fie demolată.

Articole asemănătoare

Back to top button