fbpx

Primăria îndeamnă chișinăuienii să fie gospodari. Oamenii, chemați să facă curat în curți înainte de hramul orașului

Primăria municipiului Chişinău vine cu un apel către locuitorii orașului, de a participa, împreună cu autoritățile locale, la îmbunătățirea aspectului urbei, în contextul pregătirii de sărbătoarea „Hramul orașului Chișinău”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, administrația publică locală îndeamnă cetățenii cu locuințe la sol și gestionarii fondului locativ, să dea dovadă de spirit gospodăresc, așa cum e tradiția la moldoveni înainte de hramul localității, să-și aducă în ordine fațadele caselor în care locuiesc/ blocurilor pe care le gestionează, porțile, precum și teritoriile din jurul imobilelor, pentru ca la 14 octombrie, de Ziua orașului Chișinău, ca orice gospodar, să putem primi oaspeți dragi, atât în locurile publice cât și pe la casele noastre.

De asemenea, în contextul salubrizării teritoriului adiacent imobilelor, chișinăuienii sunt chemați să adune separat frunzele uscate de gunoiul menajer, să depoziteze deșeurile provenite din gospodării în locurile special amenajate și să încheie, după caz, contracte de evacuare a gunoiului cu regia municipală de profil.

În caz de depistare a gunoiștilor stihinice, cetățenii sunt chemați să informeze cazurile respective preturilor de sector.

Articole asemănătoare

Back to top button