fbpx

Președintele Lituaniei vine în această săptămână la Chișinău. Despre ce va discuta cu Maia Sandu?

Președintele lituanian Gitanas Nauseda va efectua în această săptămână o vizită la Chișinău. Oficialul va vizita țara naostră la invitației Maiei Sandu.

Liderul de la Vilnius se va afla în Republica Moldova pe 13 și 14 mai. Aceasta este prima întrevedere din ultimii șase ani a unui președinte lituanian cu oficiali din Republica Moldova.

Discuțiile dintre Gitanas Nauseda și Maia Sandu vor ține oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Președinției.

Pe finalul vizitei, Sandu și Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău. Gest simbolic va reprezenta alinierea Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu problemele ecologice.

Articole asemănătoare

Back to top button