fbpx

Președintele Lituaniei vine în această săptămână la Chișinău. Despre ce va discuta cu Maia Sandu?

Președintele lituanian Gitanas Nauseda va efectua în această săptămână o vizită la Chișinău. Oficialul va vizita țara naostră la invitației Maiei Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Vilnius se va afla în Republica Moldova pe 13 și 14 mai. Aceasta este prima întrevedere din ultimii șase ani a unui președinte lituanian cu oficiali din Republica Moldova.

Discuțiile dintre Gitanas Nauseda și Maia Sandu vor ține oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Președinției.

Pe finalul vizitei, Sandu și Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău. Gest simbolic va reprezenta alinierea Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu problemele ecologice.

Articole asemănătoare

Back to top button