fbpx

Preşedintele Consiliului European cere eliberarea lui Alexei Navalnîi

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi. „Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă”, a menționat Michel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se întâmplă după ce Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat arestarea opozantului rus.

Poliţia din Rusia a arestat duminică mai mulţi susţinători ai lui Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia.

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine, printre cei arestaţi se află şi Oleg, fratele lui Alexei Navalnîi, transmite Agerpres.

Navalnîi a fost reţinut duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Citește și: Opozantul rus Aleksei Navalnîi, arestat imediat ce a aterizat la Moscova. Avionul a fost redirecționat pe de pe un aeroport pe altul

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button