fbpx

Presă: Transportatorii ilegali din R. Moldova au pus stăpânire pe aeroportul din Iași, băgând cu forța clienții în microbuze

Transportatorii ilegali din Republica Moldova au pus stăpânire pe Aeroportul Internațional Iași, titrează bzi.ro. Deși nu au voie să presteze servicii de transport, aceștia își desfășoară activitatea fără piedici în parcarea aerogării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei citate, finalizarea noului Terminal T4 de la Aeroportul Internațional Iași a devenit o adevărată mină de aur pentru transportatorii ilegali din Republica Moldova. Problema cea mai gravă este că sunt foarte agresivi cu pasagerii, pe lângă faptul că desfășoară o activitate ilegală, notează bzi.ro.

Pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Iași susțin faptul că șoferii microbuzelor ce fac curse spre Republica Moldova, predominant spre Chișinău, sunt foarte agresivi. „Se folosesc de aeroportul nostru, fac bani de pe urma asta, fac speculă peste tot! Au ajuns stăpâni aici! Ba mai sunt și necivilizați, și obraznici! După accent își dau seama care e de-al lor și-l iau pe sus să-l bage în microbuz”, a spus Viorel, un pasager de pe aeroportul din Iași.

Mai mult decât atât, moldovenii se comportă de parcă ar stăpâni zona. Aceștia devin agresivi și când personalul aeroportului încearcă să ia atitudine și să îi mute din zona parcării kiss&ride, unde staționarea gratuită este de maxim 7 minute.

Am fost martor în luna martie, un lucrător al aeroportului ruga chiar respectuos pe unul din șoferii moldoveni să-și mute microbuzul și să-l parcheze în parcare. Ăsta, iritat, a început să îi răspundă paznicului în limba rusă, a început să țipe, să îl înjure. Eu trebuia să urc în acel microbuz, am rămas șocat, nu m-am mai urcat, l-am lăsat păgubaș”, a transmis Daniel, un cetățean din Republica Moldova, care a refuzat cursa.

Moldovenii stau cuminți doar când poliția de la aeroport este în zonă. E puțin personal la ei, nu fac față să aibă oameni, să stea cineva non-stop în parcare. Poliția le dă amenzi, dar degeaba le dă, că oricum nu le plătesc. Șoferii moldoveni sunt agresivi cu pasagerii, au fost cazuri când îi lua pe sus și îi băga în microbuze, au așa o agresivitate de nedescris. Așa ceva n-am mai văzut”, spun surse din cadrul aerogării ieșene.

Citește continuarea pe bzi.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button