fbpx

Prejudiciul ajunge la milioane de lei! Ceban a anunțat pagubele preliminare în urma furtunii de marți seara

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat pagubele preliminare în urma furtunii de marți seara. Potrivit primarului municipiului, prejudiciul se ridică la 17 milioane de lei, însă această sumă ar mai putea crește.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul capitalei a relatat în cadrul unui briefing de presă că au fost mobilizați peste 1200 de angajați, preponderent la Ciocana și Rîșcani, acestea fiind sectoarele cele mai afectate de furtună.  Au fost doborâți circa 155 de copaci, iar până la acest moment au fost evacuați 122.

„Pe domeniul educație vorbim despre școli și grădinițe unde au căzut arbori, au fost deteriorate acoperișurile a zeci de instituții, geamurile, pavilioanele și multe altele. Sunt pagube cifrate la 12,5 milioane de lei.

Referitor la instituțiile sociale, vorbim despre AMT-urile atât de la Râșcani, cât și de la Ciocana, dar și instituțiile din domeniul protecției copilului și al culturii sunt aproximativ 2,5 – 3 milioane de lei. Încă se fac estimările pentru această etapă.

Prealabil, pentru intervențiile, vorbim aici despre necesităților de intervenție pe materiale de construcție este vorba despre 4,5 milioane de lei pentru acoperișuri, subsoluri și multe altele, dar aici încă se fac evaluările”, a declarat Ceban.

Amintim că, din Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău, vor fi alocate 2,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploii.

Marți seara, vijelia a făcut ravagii în capitală. Locuitorii Chișinăului au distribuit imagini pe rețelele de socializare care surprind zeci de arbori căzuți la pământ. Unii copaci au căzut și au blocat drumurile, iar alții au și strivit mașinile parcate la margine de carosabil.

Un bărbat a fost electrocutat, după ce ar fi călcat peste două fire electrice dintr-o baltă cu apă, care ar fi căzut în urma furtunii.

Articole asemănătoare

Back to top button