fbpx

Polonia vrea să atragă minţile strălucite din Republica Moldova. Viză pentru specialiştii IT care se relochează: „Pot veni cu familiile lor”

Pentru a sprijini industria de IT&C, care se confruntă cu un deficit de forţă de muncă la nivel global, Agenţia Poloneză de Investiţii şi Comerţ, instituţie consultativă care acţionează în cooperare cu Fondul Polonez de Dezvoltare (PFR) sub conducerea Ministerului Dezvoltării şi Tehnologiei, a lansat un program, numit Poland. Business Harbour, prin care agenţia îşi propune să ajute companiile şi specialiştii IT să se relocheze din mai multe state precum Belarus, Republica Moldova, Ucraina, Armenia şi Georgia în Polonia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul programului Poland. Business Harbour companiile şi specialiştii IT au posibilitatea de a se reloca în Polonia, angajaţii primesc o viză de muncă valabilă un an de zile, timp în care pot să şi obţine actele necesare pentru o şedere pe termen lung. De asemenea, specialiştii recolaţi pot veni cu familia în Polonia, pentru că şi ceilalţi membri din familie primesc o astfel de viză, fără obligaţia de a lucra în industria IT”, a explicat Agnieszka Szweda, expert în cadrul Agenţiei Poloneze de Investiţii şi Comerţ.

De asemenea, agenţia înfiinţată în 1990 pentru a atrage investiţii străine pe piaţa poloneză, deţine birouri proprii la nivel global, inclusiv în România, mai exact la Bucureşti.

„Sediile Agenţiei Poloneze de Investiţii şi Comerţ deschise la nivel global reprezintă o punte pentru companiile poloneze care vor să intre pe o piaţă străină, dar şi pentru investitorii străini care vor să vină în Polonia, iar prin faptul că le putem fi alături aceştia prind mai multă încredere”, a mai spus Agnieszka Szweda.

Ea a adăugat că prezenţa birourilor deschise în mai multe colţuri ale lumii ajută la atragerea investiţiilor străine în Polonia, deoarece astfel, reprezentanţii agenţiei pot oferi consultanţă directă companiilor.

Biroul de la Bucureşti a fost deschis în 2018 şi ajută companiile poloneze interesate de extinderea activităţii pe piaţa din România prin distribuirea de produse, realizarea de investiţii sau căutarea de parteneri pentru activităţile lor. De asemenea, biroul promovează companiile poloneze către potenţialii parteneri români.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button