fbpx

Poliția se plânge din nou pe manifestanți: Obiecte periculoase, comportament dubios și persoane sub influența alcoolului

Poliția informează că la protestul de duminică, 25 octombrie, la care au participat în jur de 3500 de persoane, s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță, dar și acțiuni cu scop de destabilizare. Totodată, a fost forțat cordonul Poliției, iar protestatarii au aplicat forța fizică asupra oamenilor legii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele. Aceste acțiuni au fost ghidate de organizatorii protestului, care nu s-au conformat cerințelor și au admis acțiuni contrar regulilor stabilite anterior, care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni”, comunică Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit IGP, pe parcursul zilei au fost documentate 33 de persoane, pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism. Oamenii legii subliniază că organizatorii și de această dată au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine.

Amintim că la protestul de duminică, 26 octombrie, o bună parte dintre manifestanți au pornit spre scuarul Parlamentului din fața Academiei de Științe, deși Poliția a anunțat organizatorii că accesul prin fața Arcului de Triumf este interzis. Cu toate acestea, potrivit forțelor de ordine, organizatorii nu au fost de acord și au insistat să mărșăluiască pe bulevardul Ștefan cel Mare.

În rezultat, forțele de ordine au format câteva cordoane la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu strada Mihai Eminescu, blocând manifestanților accesului spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Ciocnirea dintre forțele de ordine și protestatari a rezultat în câteva altercații, iar câțiva tineri care au forțat cordoanele Poliției au fost extrași din mulțime și reținuți.

Ulterior, după ce nu au fost lăsați să ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, moderatoarea protestului, Marina Tauber, a chemat manifestanții să meargă în fața Procuraturii Generale (PG).

Articole asemănătoare

Back to top button