fbpx

Platon a relatat din ce bani trăiește: „Am economii de 60 de milioane de dolari”

Veaceslav Platon afirmă că nu este angajat actualmente oficial nicăieri. Controversatul om de afacere spune că trăiește din economii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute de către acesta în studioul ProTV Chișinău. Chiar dacă a vorbit despre propria avere, Platon a evitat să spună ceva referitor la presupusele sale acțiuni ilegale, despre care se discută și există informații în spațiul public.

„Nu muncesc oficial nicăieri. Trăiesc din economii. Am economii de 60 de milioane de dolari. I-am făcut prin vânzarea energiei electrice și gazului în Ucraina și Federația Rusă”, a spus Platon, referindu-se la averea sa.

Amintim că, în 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie. Acesta era acuzat atunci că a prejudiciat Banca de Economii cu aproximativ un miliard de lei. În 2018 a fost emisă o nouă sentință, de această dată pentru escrocherie și corupție.

Cât despre Laundromat, dosarul ține de retragerea ilegală de la băncile din Federația Rusă a circa 70 de miliarde de dolari, în perioada 2010-2014, cu implicare instituțiilor și funcționarilor din Moldova. În schemă ar fi fost implicați inclusiv Plahotniuc, Platon, dar și sora ultimului, care a fost condamnată în Rusia. Controversatul om de afacere, însă, spunea anterior că ar fi fost vorba despre „retragere de capital, nu spălare de bani”.

Articole asemănătoare

Back to top button