fbpx

Platforma DA, despre incidentul de la Sîngerei: „Au drept scop intimidarea noastră”

Platforma DA cere investigarea cazului de la Sîngerei, când vicepreședintele raionului a fost stropit cu verde de briliant pe față. Anunțul a fost făcut de Liga Aleșilor locali ai formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia tratează acțiunile drept intimidarea și îl atacă. În același timp, conform lor, înainte de acest eveniment, pe rețelele de socializare a apărut un mesaj instigator la ură, al unei persoane de la conducerea regiunii, care, presupun aceștia, a reprezentat imbold pentru cele întâmplate.

„Aceste metode au drept scop intimidarea noastră. (…) Constituie o sfidare a statului de drept și a democrației în principiu. Ne exprimăm regretul că la câteva zile până la acest atac mârșav în spațiul public a apărut o postare instigatoare la ură a unui ales local din raionul Sîngerei. Nu excludem că anume această postare publică pe o rețea de socializare a servit drept pretext pentru acest atac. (…) Cine dintre aleșii locali ai Platformei DA va urma? E cazul oare să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre”, au punctat membrii formațiunii.

De asemenea, reprezentanții Platformei DA au punctat că îndeamnă aleșii locali să semnaleze dacă asemenea evenimente au mai avut sau vor mai avea loc. Ei au reiterat că starea lui Tudor Tutunaru rămâne îngrijorătoare și gravă, el riscând să își piardă vederea

Precizăm că Procuratura Sîngerei a pornit două cauze penale pe incidentul care a avut loc marți seara. Atunci, Tudot Tutunaru a fost așteptat de membrii Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc la poarta gospodăriei sale. Aceștia l-au stropit pe funcționar cu verde de briliant.

Drept urmare, deputații Platformei DA au anunțat că vor acționa în judecată PACE, iar Gheorghe Cavcaliuc se declară pregătit pentru un eventual proces și a dar de înțeles în cadrul unei emisiuni televizate că acțiuni similare ar putea urma.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button