fbpx

Planul Ministerului Infrastructurii pentru 2023: Mai mult transport modern, printre obiective

În anul 2023, vor fi inițiate proiecte pentru reabilitarea drumurilor în valoare de peste 12 miliarde de lei. Obiectivul a fost anunțat de viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și a fost inclus în proiectul Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de activitate a Guvernului pentru anul 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În anul 2022, în ciuda multiplelor crize, am construit o bază trainică pentru viitorul țării noastre. În 2023, Moldova este gata treacă de la crize la construcție, de la dificultăți la dezvoltare. Va fi anul în care vom construi și mai mult, vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Vom merge spre o Moldovă care va arăta altfel decât în trecut. Moldova va fi mai modernă și mai puternică”, a scris Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

În acest sens, Ministerul a prezentat șase obiective pe care se va concentra echipa, în 2023:

  • Mai multă energie regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene. Vom selecta primele proiecte mari de investiții în centrale de generarea a energie regenerabile;
  • Mai multe drumuri europene. Vom iniția proiecte de peste 12 mlrd de lei pentru reabilitarea drumurilor;
  • Mai multe proiecte pentru satele noastre. Vom lansa un nou concurs de proiecte pentru Satul European;
  • Mai mult transport modern. Vom face regulă în transportul de pasageri prin digitalizare;
  • Mai multă regulă în construcții. Vom aproba Codul Urbanismului și Construcțiilor;
  • Roaming ca acasă în întreaga Uniune Europeană, la fel, cum am făcut cu România. Vom plăti mai puțin atunci când folosim internetul sau telefonul mobil în afara țării.

„Am arătat lumii întregi că moldovenii sunt puternici, muncitori, hotărâți și merită condiții mai bune de trai. Cu dumneavoastră alături, sunt sigur că vom reuși! Am reușit anul trecut, vom reuși și mai multe în 2023”, a concluzionat ministrul.

Articole asemănătoare

Back to top button