fbpx

Pfizer dă undă verde pentru livrarea vaccinului în Republica Moldova. Când ar urma să ajungă primul lot?

Pfizer dă undă verde pentru livrarea vaccinului contra COVID-19 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a precizat că a discutat cu Sinan Atlig, președinte regional Pfizer, căruia i-a dat asigurări că țara noastră este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu produs companiei, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase.

„Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău. Am discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului în contextul donației din partea României, dar și despre interesul nostru de a face achiziții proprii de vaccin”, a conchis președinta.

Amintim că, marți, în Republica Moldova a început vaccinarea cu cele 21.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, donat de România. Totodată, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului s-a anunțat că mâine vor fo recepționate și distribuite alte circa 14.000 de doze de preparat – primele recepționate prin intermediul programului COVAX.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button