fbpx

update, video | Imunizarea continua și la Institutul de Medicină Urgentă: „Toată populația trebuie să înțeleagă că pentru binele tuturor este nevoie de vaccinare”

(12:10) „Este o necesitate și toată populația trebuie să înțeleagă că pentru binele tuturor este nevoie de vaccinare, pentru a ieși din impas și a reveni la o viață normală”, spune doctorul Olesea Catărău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(11:00) La Institutul de Medicină Urgentă vaccinarea a început la 10 45. Instituția a primit peste 1000 de doze pentru a-și imuniza doctorii. Primul medic imunizat este Adrian Belîi, șeful secției de terapie intensivă din cadrul instituției, dar și directorul medica Igor Curov. Urmează să fie imunizați marți alți 30 de specialiști.

(10:35) Deocamdată au fost imunizate 10 persoane. Urmează să fie vaccinate toate persoanele din Spitalul Clinic Republican.

CITEȘTE ȘI: Câteva săptămâni au fost decisive. Doctorul care și-a dat primul acordul să fie vaccinat contra COVID-19, internat în stare gravă

(10:25) „Sunt cele mai frumoase emoții. În sfârșit este speranță în acest tunel. Lumina cu siguranță se va aprinde. Sunt gânduri optimiste, bune, pline de speranță. Mă simt foarte bine. Au trecut cele 15 minute, senzațiile sunt bune”, a declarat doctorul Alexandru Botizatu, primul specialist imunizat în Republica Moldova.

Acesta a mărturisit că familia nu știa că se va imuniza primul. Ulterior, a primit mesaje de la rudele și prieteni, care l-au felicitat cu această ocazie.

„Mă simt bine. Mă simt fericită că vaccinurile au ajuns în Republica Moldova. (…) Nu mă tem. Sun sigură de calitatea vaccinului”, a declarat Iana Cotorcea, altă specialistă imunizată.

Știrea inițiată

La Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” începe vaccinarea contra COVID-19. Doctorii de la terapie intensivă sunt primii beneficiari ai vaccinului care a ajuns în weekend în Republica Moldova.

Ulterior, procesul de imunizare va începe și la Spitalul de Urgență din capitală. Presa relata că primele persoane vaccinate vor fi șefii secțiilor de terapie intensivă ale celor două spitale.

Apoi, urmează vaccinarea celorlalți medici și angajați din prima linie. La a doua etapă de vaccinare vor beneficia de preparat bolnavii din grupurile de risc, iar ultimii își vor putea administra medicamentul și ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova.


Amintim că primul lot de vaccin a ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie. Acesta face parte din ajutorul promis de Iohannis și conține 21.600 de doze de AstraZeneca. Totodată, în țara noastră sunt așteptate în curând și alte donații, oferite prin intermediul organismelor internaționale.

Deocamdată, în Republica Moldova sunt înregistrate trei preparate pentru imunizarea contra COVID-19. Este vorba despre Pfizer, AstraZencea și Sputnik V, aprobate de Agenția Medicamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button