fbpx

Peste 11.000 de oameni de știință bat alarma! Urgenţa climatică care ar putea aduce „suferinţe nespuse”

Mai mult de 11.000 de oameni de știință din 153 de țări bat alarma în privința unei „urgențe nespuse”. Cercetătorii ne anunță că dacă dacă nu se vor lua măsuri urgente pentru conservarea biosferei, oamenii ar putea avea parte de „suferinţe nespuse”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Oamenii de ştiinţă au obligaţia morală de a avertiza clar umanitatea cu privire la o mare ameninţare existenţială. Criza climatică a venit şi se accelerează mai repede decât se aşteptau cei mai mulţi oameni de ştiinţă”, au declarat semnatarii într-un articol din revista Bioscience.

„În pofida a 40 de ani de negocieri privind clima la nivel global, cu puţine excepţii, am făcut în general lucrurile ca de obicei şi am eşuat în a aborda această problemă spinoasă”, a notat Alianţa oamenilor de ştiinţă, condusă William Ripple şi Christopher Wolf de la Universitatea de Stat din Oregon.

În acest context, oamenii de știință ne propun şase paşi pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice:

  • înlocuirea combustibililor fosili cu energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon;
  • reducerea emisiilor unor poluanţi precum metanul;
  • protejarea ecosistemelor terestre;
  • consumarea în principal de alimente pe bază de plante şi de mai puţine produse pe bază de animale;
  • crearea unei economii fără carbon;
  • stabilizarea populaţiei umane.

Semnatarii precizează că sunt nevoiți să anunțe această urgență, după ce au fost alarmați de „o recentă creştere a îngrijorării” cu privire la criza climatică, demonstrată de mişcarea FridaysForFuture, condusă de studenţi şi de alte campanii la firul ierbii, transmite digi24.ro.

„În calitate de Alianţă a oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă, suntem pregătiţi să ajutăm factorii de decizie să facă o tranziţie echitabilă către un viitor sustenabil şi echitabil. Umanitatea ar trebui să acţioneze pentru a susţine viaţa pe planeta Pământ, singura noastră casă”, este punctat în articol.

Articole asemănătoare

Back to top button