fbpx

foto | Peste 1000 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie au depus jurământul lui Hippocrates

Peste 1000 de absolvenți au Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” au depus joi, 16 iunie, Jurământul Medicului și Farmacistului. Evenimentul a avut loc pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest an au depus Jurământul lui Hippocrates 1068 de absolvenți: 618 – autohtoni și 450 – străini din 20 de țări. Dintre aceștia, 783 au finalizat programul de studii Medicină, 172 – Stomatologie, 65 – Farmacie, 20 – Medicină preventivă și 17 –  Optometrie. De asemenea, în acest an Universitatea a lansat prima promoție de absolvenți licențiați în Asistență medicală generală, în număr de 11.

Invitații de onoare ai evenimentului au fost președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală. La manifestare au participat reprezentanții administrației Universității, prodecani, șefi de catedre, profesori, studenți și părinți.

Potrivit rectorului USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, în istoria universității Promoția 2022 va rămâne „deosebită”, deoarece este cea care a trecut prin cea mai complicată provocare – pandemia COVID-19. Ceremonia s-a desfășurat în limbile română și engleză.

Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF
Foto: USMF

 

Articole asemănătoare

Back to top button