fbpx

Permisele de conducere din Republica Moldova au devenit valabile în Germania

În cadrul vizitei de lucru la Berlin a delegației Republicii Moldova, ministra de Interne, Ana Revenco, a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Germaniei, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Permisele de conducere eliberate de autoritățile R. Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu acceptarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu. La cererea autorităților, va fi nevoie de prezentat și un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice și mentale.

Totodată, potrivit Declarației, vor fi supuse transcrierii permisele de conducere deținute de persoanele care au reședința obișnuită pe teritoriul Republicii Federale Germania (cel puțin 185 de zile pe an) pentru categoriile A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D și DE. De asemenea, titularul permisului de conducere care urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorități.

Articole asemănătoare

Back to top button