fbpx

Perchezițiile de la domiciliului ex-secretarei de stat a MAI, Mariana Gama: Ce au identificat procurorii

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) au efectuat marți, 22 februarie, percheziții la domiciliul ex-secretarei de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Mariana Grama. Aceasta este vizată într-o cauză penală de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit materialelor acumulate de către SPIA al MAI și controlului efectuat de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), a fost constatată o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de fostul demnitar de stat, în sumă totală de peste un milion de lei.

„În fapt, diferența a fost relevată pentru perioada de timp cuprinsă între a 2016 – 2021, când fostul demnitar a deținut mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Apărării, precum și funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2019 – iunie 2021. ​În mare parte, această diferență a fost stabilită urmare a unor modificări patrimoniale pentru anul 2020, când fostul demnitar a achiziționat două bunuri imobile, o casă aflată în proces de construcție amplasată în municipiul Chișinău și o casă de locuit amplasată în orașul Ialoveni”, comunica Procuratura Anticorupție.

​​În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate acte, înscrisuri și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.

Articole asemănătoare

Back to top button