fbpx

Percheziții la domiciliul ex-secretarei de stat a MAI, Mariana Grama. În ce cauza penală este vizată

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) au descins marți, 22 februarie, cu percheziții la domiciliul ex-secretarei de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Mariana Grama. Aceasta este vizată într-o cauză penală de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, procurora Mariana Cherpec: „După finalizarea acțiunilor de urmărire penală, Procuratura va reveni cu informații actualizate relevante la acest caz”.

Amintim că în decembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat pe numele Marianei Grama, ex-secretară de stat a MAI, o avere nejustificată în valoare de peste un milion de lei. Controlul averii pe numele Marianei Grama fost pornit în baza unei sesizări din oficiu dintr-o investigație jurnalistică.

Suma a fost identificată ca urmare a unor modificări patrimoniale, pe care inspectorul le-a vizualizat pe toată perioada 2016-2021.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere în cadrul controlului, Mariana Grama a justificat doar o parte din constatările prezentate de inspectorul de integritate.

Articole asemănătoare

Back to top button