fbpx

Parcarea Parlamentului și a Guvernului, accesibilă tuturor? Ceban susține că asta ar fi o soluție pentru ambuteiaje

Edilul de Chișinău propus ca parcarea Parlamentului și cea a Guvernului să devină publică, cel puțin în perioada sărbătorilor. Potrivit lui Ion Ceban, astfel va fi ameliorată situația ambuteiajelor din capitală. Un demers oficial în acest sens urmează a fi adresat autorităților. Declarația a fost făcută  luni, 20 decembrie, în cadrul ședinței Primăriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am văzut iar că cineva care încălzește fotoliul de deputat și care nu face mai mult nimic decât să promoveze niște legi comode pentru interesele personale și unele interese de grup nu face nimic decât poze prin oraș și să arate că se repară străzi și sunt ambuteiaje. Domnilor și doamne deputate – nu mă refer la toți, fiindcă sunt și oameni cumsecade, dar și din cei care din coincidență au nimerit acolo. Corect, ambuteiaje sunt, pentru că unele străzi sunt în reparație și asta este foarte bine”, a menționat Ion Ceban, fără a da numele deputatului la care se referă.

Pentru reducerea ambuteiajelor, primarul capitalei propune ca parcările Parlamentului și Guvernului să fie devină tuturor accesibile.

„Am o idee, dar poate parcarea Parlamentului de câteva etaje, care este practic goală, care se află lângă instituții, dar și parcarea din ograda Parlamentului, unde vă parcați în exclusivitate dumneavoastră, le facem parcări publice, mai ales în această perioadă. Și în spatele Guvernului, unde seara nu mai este niciun guvernant, la fel, să devină publică. Ograda Primăriei este accesibilă pentru toți, apropo”, a mai declarat Ceban, cerând Direcției transport să adreseze un demers oficial pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

În cadrul aceleiași ședințe, Ion Ceban a solicitat autorităților și întoarcerea Poliției Comunitare în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău. Potrivit lui, dacă acest lucru s-ar întâmpla, problema ambuteiajelor ar putea fi rezolvată în maxim trei luni.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button