fbpx

„Ori da, ori ba”: Zelenski vrea un răspuns clar de la Biden în privința aderării Ucrainei la NATO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte un răspuns clar, „da” sau „nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden în ceea ce privește aderarea Ucrainei la NATO, informează agențiile internaționale de presă. „Statele Unite ar trebui să-i acorde Ucrainei susţinere economică”, a mai afirmat Zelenski într-un interviu acordat pentru Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a acordat Kievului un nou ajutor militar în valoare de 150 de milioane de dolari, după ce în luna martie SUA au oferit Ucrainei armament în valoare de 125 milioane de dolari.

Preşedintele ucrainean a mai spus că marea majoritate a trupelor ruse deplasate în primăvară în zone apropiate de graniţele ţării sale încă nu au fost retrase şi apreciază că Rusia tergiversează organizarea unei întâlniri între el şi preşedintele rus Vladimir Putin, fără niciun motiv clar, informează digi24.

Volodimir Zelenski și-a exprimat, în același timp, regretul că Joe Biden se va întâlni cu Putin înaintea lui. Joe Biden l-a invitat la Casa Albă pe Zelenski, a anunţat săptăma trecută consilierul pentru securitate naţională al președintelui SUA, Jake Sullivan.

Articole asemănătoare

Back to top button