fbpx

ONU trage din nou semnal de alarmă. Mai multe specii de animale ar putea dispărea, iar omenirea are doar un deceniu pentru a le putea salva

ONU trage un nou semnal de alarmă. Potrivit Organizației, rata poluării trebuie redusă în jumătate până în 2030, iar aproape o treime din suprafața Pământului trebuie protejată pentru a salva mai multe specii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, se consideră că Terra se află în toiul unei crize care ar putea culmina cu dispariția animalelor. Astfel de perioade au mai existat în istoria planetei, dar aceasta este prima cauzată de oameni, ei fiind cei care au schimbat 75% din uscat și circa 66% din ecosistemele marine. Ca urmare, elefanții ar putea dispărea, populația amfibienilor scade, iar în jur de un milion de specii se confruntă cu amenințarea dispariției.

Declarația a fost făcută în cadrul Conferinței ONU pentru biodiversitate. La eveniment a fost prezentat un proiect care prevede mai multe obiective referitoare la combaterea crizei animalelor pe cale de dispariție, transmite Mediafax.

Printre scopurile pe care și le propune ONU pentru a diminua consecințele schimbărilor climatice se numără micșorarea emisiei de CO2, înjumătățirea cantității de plastic utilizate și menținerea purității apei. Sursa citată precizează că un set similar de obiective a fost propus de Organizație și în 2010, dar nu a fost pus în aplicare.

Articole asemănătoare

Back to top button