fbpx

Ofițer la Penitenciar și administrator de bar: ANI, cu ochii pe un bărbat care ar fi admis o incompatibilitate de funcție

Ofițer la Penitenciar și administrator de bar. Este vorba despre un bărbat care ar fi admis o incompatibilitate de funcție. Potrivit autorității Naționale de Integritate (ANI), în perioada august 2017 – noiembrie 2019, ofițerul s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea simultană a calității de administrator a unei întreprinderi individuale cu activitate în comerțul cu amănuntul al băuturilor alcoolice, produselor din tutun și alte bunuri. Mai exact, subiectul a gestionat un bar din localitatea Varnița raionul Anenii Noi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Firma a fost înființată în anul 2015, iar subiectul a venit în funcție publică cu statut special, mai târziu, în anul 2017. Respectiv, conform legii, ofițerul avea la dispoziție termenul de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate cu noua funcție deținută.

În cadrul procedurii de control, s-a stabilit că ofițerul nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, mai mult decât atât, acesta nu a anunțat nici superiorii despre starea de incompatibilitate în care se afla.

Astfel, inspectorul de integritate acumulând materialele probatorii, a demonstrat că ofițerul a gestionat activitatea comercială a firmei prin faptul că a semnat mai multe acorduri adiționale cu diferiți agenți economici.

Abia, după doi ani de incompatibilitate, firma a fost lichidată.

În actul de constatare a încălcării, inspectorul de integritate a decis că, ofițerul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, iar după rămânerea definitivă a actului, ANI va sesiza conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a iniția procedura de demitere a acestuia.

Totodată, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică termen de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Ofițerul este în drept să conteste în instanța de judecată actul emis de ANI.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button