fbpx

O vară plină de călătorii: Frontiera Republicii Moldova a fost trecută de peste 7 milioane de ori în sezonul estival

În sezonul estival, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de peste 7 milioane de ori, dintre care un număr mai mare a fost înregistrat al cetățenilor moldoveni, în jurul de 4 milioane de traversări. Comparativ cu anul precedent, valorile de trafic sunt în creștere cu 3%, iar față de acum doi ani – cu aproximativ 11%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cea mai tranzitată săptămână din cele trei luni de vară a fost în perioada 19 – 25 august curent, fluxul de persoane constituind 661.865 traversări, iar cea mai aglomerată zi a fost data de 18 august curent, cu un număr de 110.500 traversări persoane.

Un top șase cele mai tranzitate puncte de trecere, în perioada estivală, se prezintă:
PTF Leușeni – 1.130.665 traversări (persoane)
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1.065.996 traversări (persoane)
PTF Sculeni – 611.111 traversări (persoane)
PTF Giurgiulești-Galați – 575.690 traversări (persoane)
PTF Otaci – 561.720 traversări (persoane)
PTF Cahul – 532.710 traversări (persoane)

Astfel, punctele de trecere situate la frontiera moldo-română au fost cele mai solicitate de către călători, constituind 46% din numărul total de traversări.

Conform datelor statistice, numărul de traversări persoane în punctul de trecere Leușeni crește de la an la an, comparativ cu anul trecut – cu 5%, iar în raport cu anul 2017 – cu circa 15%. Este de menționat și faptul că au fost zile când numărul de călători cu mult depășea capacitatea de procesare la trecerea frontierei prin acest PTF.

Totodată, un număr mare de persoane și mijloace de transport s-a semnalat în această vară în punctul de trecere comun Palanca, după câțiva ani de descreștere semnificativă. Zi de „foc” în acest punct de trecere a fost în data de 24 august, când au fost înregistrate 11.143 de traversări persoane și 2680 traversări autovehicule.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada estivală se înregistrează cel mai mare număr de traversări pe tot parcursul anului.

Articole asemănătoare

Back to top button