fbpx

O nouă donație de vaccinuri pentru R. Moldova din partea României

Încă o donație venită din partea statului vecin. Vineri, 11 iunie, 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca au plecat din România către R. Moldova, în sprijinul autorităților implicate în lupta contra virusului COVID-19, anunță Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, din România (CNCAV), conform g4media.ro.

Guvernul României continuă acordarea de ajutor umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

În misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze.

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.

Ultima tranșă de 100.800 de doze de vaccin venită din România, a ajuns pe 7 mai și a fost oferită cu titlu gratuit.

Anterior, România a mai oferit donații a câte 132.000, 50.400 și 21.600 de doze de vaccin anti-COVID, majoritatea fiind AstraZeneca.

Articole asemănătoare

Back to top button