fbpx

O expoziţie de gravură japoneză a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Muzeul Național de Artă al Moldovei în parteneriat cu Japan Foundation organizează expoziția itinerantă „Diversitate și individualitate: gravuri ale artiștilor japonezi contemporani”, care prezintă opera a zece artiști care au explorat o gamă largă de posibilități prin gravuri și au extins gama de expresie în arta contemporană folosind domeniul de gravură în anii ’70.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gravurile realizate de pictori se remarcă atât ca diversitate asupra picturii, cât și ca formă individuală. Astfel, lucrările acestora au contribuit la stabilirea tipului de gravuri japoneze contemporane, fiind impregnat cu o amploare corespunzătoare. Expoziția are menirea să încurajeze spectatorii să reconsidere istoria existentă a gravurilor japoneze contemporane.

La 70 de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care gravurile sunt pe cale de a fi uitate ca tendință în arta contemporană, este nevoie, atât în Japonia, cât și în străinătate, de a reconsidera istoria dintr-o varietate de perspective critice, fără a trece cu vederea subiectul dispariției.

Fără îndoială, gravurile artiștilor prezentați în această expoziție constituie variații ale domeniului picturii, dar în același timp sunt unice ca opere de artă care nu pot fi realizate decât prin gravură. Vizionarea lucrărilor acestor peintre-graveur stimulează o înțelegere autentică a gravurii contemporane din Japonia.

Artiștii expozanți: Masanari Murai, Toshinobu Onosato, Yasukazu Tabuchi, Yayoi Kusama, Natsuyuki Nakanishi, Hitoshi Nakazato, Tomoharu Murakami, Naoyoshi Hikosaka, Kosai Hori, și Toeko Tatsuno.

Articole asemănătoare

Back to top button