fbpx

O consilieră democrată de la nordul țării acuză ANI că ar fi persecutat-o politic. Reacția instituției

O consilieră democrată de la nordul țării acuză ANI că ar fi persecutat-o politic. Rodica Farmagiu, directoarea gimnaziului din localitatea Braniște, Rîșcani, afirmă că a fost persecutată pe criterii politice de Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI), reprezentanți ai PSRM și mai multe instituții publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consiliera locală din sat afirmă că i s-ar fi întocmit pe nedrept un act de constatare după ce ar fi refuzat să plece din funcție. Potrivit ei, documentul a fost emis după ce aceasta s-a implicat în campania electorală și a făcut agitație pentru Maia Sandu. Motivarea oficială, potrivit funcționarei, este soțul femeii a fost angajat în cadrul instituției de învățământ, iar feciorul ei și cumnata ar fi profesori în cadrul gimnaziului, însă ea neagă conflictul de interese și acuză ANI că nu ar fi luat în calcul dovezile pe care le-ar fi prezentat.

„Toate aceste măsuri represive au venit imediat după alegerile prezidențiale 2020, unde m-am implicat activ pentru doamna Maia Sandu. În rezultat, în comuna Braniște, unde primarul este socialist, a obținut victoria doamna Maia Sandu. Pentru acest fapt imediat am fost pedepsită de ANI, organ al represiunilor politice”, susține profesoara.

Ca urmare, instituția a emis o reacție, punctând că toate procedurile de control sunt inițiate în baza petițiilor din partea persoanelor fizice sau juridice, a sesizărilor din oficiu din investigațiile jurnalistice sau în rezultatul verificărilor ordinare a declarațiilor de avere și interese personale.

„Inspectorii de integritate sunt cei care iau decizii, în mod independent, după o analiză amănunțită a informațiilor despre subiecții vizați, și decid inițierea sau nu a unui control, doar dacă există bănuieli rezonabile în privința acestora. Rugăm insistent actorii politici, care au și calitatea de subiecți ai declarării, să nu implice instituția noastră în acțiuni de imagine sau răfuieli politice”, se arată în comunicatul emis.

ZUGO a contactat-o și pe purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, pentru a obține o reacție. Deocamdată nu am primit un răspuns. Revenim cu actualizări la subiect imediat de obținem comentariul socialiștilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button