fbpx

O aeronavă din Republica Moldova se mai află în Afganistan. Din echipaj fac parte cetățeni ai țării noastre

Companiile aeriene naționale care transportă pasageri nu survolează spațiul aerian al Republicii Afganistan, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă. Operatorii care erau contractați pentru a efectua zboruri către regiune au fost evacuate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, doar o singură aeronava se mai află pe afganez. Printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni, iar pentru a se evacua aceștia așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a Organizației Națiunilor Unite.

În cazul în care este declarată stare de alertă război într-o anumită regiune, companiile aeriene au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective. În procesul evaluării riscurilor, aceștia vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din data de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil.

Potrivit procedurii, rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, conform cerințelor de siguranță stabilite.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button