fbpx

Numărul copiilor infectați cu COVID, în creștere. Spitalele din Chișinău au depășit capacitățile de internare

Spitalele din municipiul Chișinău au depășit capacitățile de internare a copiilor infectați cu noul coronavirus. Primarul capitalei, Ion Ceban, afirmă că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău solicită implicarea Ministerului Sănătății în deschiderea noilor secții pentru copii în spitalele Republicane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit edilului capitalei, la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” sunt internați atât pacienți din Chișinău, cât și din republică.

În prezent, la „Valentin Ignatenco” sunt disponibile patru secții cu 117 paturi pentru minorii confirmați cu coronavirus. În prezent, sunt 97 de copii internați. La Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii – 106 paturi; la Spitalul „Sfânta Treime” – 30 de paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare).

La Maternitatea municipală Nr. 2 sunt 60 de paturi libere pentru gravide confirmate cu COVID-19; la Spitalul clinic municipal „Gheorghe Paladi” vor fi activate 60 de paturi pentru gravide suspecte sau infectate cu COVID-19.

Pentru adulți sunt disponibile 300 de paturi la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” și 200 de paturi la Spitalul „Sfânta Treime”.

De luni, 24 ianuarie, vor fi activate 150 de paturi la Spitalul Clinic Municipal Ftiziopneumologie și vor fi pregătite cele 450 de paturi de la Departamentul COVID de la Moldexpo.

Vezi și: Ministra Sănătății, prognoze sumbre pentru săptămâna viitoare: Am putea depăși 10.000 de cazuri pe zi

Articole asemănătoare

Back to top button